Nebankovní hypotéka

28.05.2015 06:57

V momentě, kdy klient potřebuje určitý obnos, a nemůže jít s jeho žádostí do banky z důvodu  záznamu v Registrech dlužníků, se dostává do velmi nelehké situace, neboť i nebankovní společnosti jsou v poslední době opatrné na to, komu a za jakých podmínek půjčku poskytnou.

 

O něco jednoduší to mají klienti, kteří jsou vlastníky nějaké nemovitosti, nebo nemovitost nevlastní, ale použijí jako ručení nemovitosti někoho z řad jeho známých, či příbuzných.

 

Vyřízení nebankovní hypotéky bývá nenáročné, neboť máte možnost vybírat ze široké nabídky jednotlivých poskytovatelů, kde je možné sjednat hypotéku za vcelku výhodných podmínek, jako je např. délka splatnosti hypotéky, a to až na 20 let, přičemž tato hypotéka je bez nahlížení do registru a bez potvrzení o příjmu, tudíž vyřizování hypotéky zákazníka nezatěžuje sháněním všemožných potvrzení, výpisů z registrů a dalšími administrativními úkony.

 

Vyplacení peněz je prováděno na bankovní konto klienta, v některých případech je však možné platbu provést v hotovosti při podpisu smlouvy. V momentě, že na nemovitosti klienta jsou vázány nějaké exekuce, nebo jiná právní zatížení ,jakožto zástavní práva, jsou nejdříve ze schválené půjčky vyplaceny ony, aby byla nemovitost od dluhů uvolněna.

 

Oproti bankovním ústavům mají nebankovní hypotéky takovou výhodu, že jejich vyřízení je vcelku rychlé. Není nutnost čekat několik týdnů, než se Vaše hypotéka vyřídí a schválí, než bude zhotoven odhad nemovitosti a podobně.

 

U nebankovních hypoték někdy není nutnost mít odhad, neboť jej přímo na místě vyhotoví obchodní zástupce společnosti, a to dokonce bezplatně. Vyřízení nebankovní hypotéky bývá také obvykle bez poplatku předem.

 

Žadatel musí dosáhnout věku 18ti let, musí mít trvalé bydlieště na území České republiky, a třetí podmínkou je, aby zastavená hodnota nemovitosti dosahovala takové výše, aby pokryla celou výši úvěru včetně sankčních poplatků z prodlení, popřípadě úroků.