Sms půjčka bez 1 kč

03.03.2014 22:35

Rozhodli jste se pro rychlou a krátkodobou půjčku, u které byste měli své peníze ještě v den žádosti připsané na účtu, případně druhý den? Pokud potřebujete peníze skutečně velmi rychle, můžete zkusit využít tzv. sms půjčku od nebankovních společností. Tyto SMS půjčky jsou v krátkodobým úvěrem se splatností obvykle 30 dnů.

Co tedy sms půjčka obnáší? Obvykle je možné zažádat o částku 1 000 - 15 000 Kč, kdy splatnost je závislá na výši vypůjčené částky a vašich možnostech. Celou částku je možno splatit již druhý den, nebo i za několik týdnů, maximálně do 30 dnů. Někdy je možné zažádat o splatnost v řádech měsíců, ale to je však zpravidla doména vyšších půjček.

Celé vyřízení půjčky probíhá přes sms zprávu, která zároveň slouží i jako žádost a ověření vaší identity. Samozřejmě můžete podat žádost o půjčku i on line cestou. Někdo využije sms formu, někdo zas internetový online formulář na stránkách investora takových menších půjček. Samozřejmě takovou žádost o úvěr je možné vyřídit s operátorem i po telefonu.

V případě online žádosti je nutné vyplnit několik důležitých údajů o vás. Konkrétní data se liší podle společnosti, nicméně údaj jako je jméno, telefonní kontakt a často i emailová adresa bývá vesměs pravidlem. Někdy po vás budou požadovat i adresu a to často v případech, kdy si společnost před vyřízením půjčky prověřuje vaši bonitu nebo záznam v registrech dlužníků.

U sms půjček je dobré zvážit i výši půjčky. Pokud potřebujete peníze skutečně nutně a ihned, a banka vám nepůjčí nebo zkrátka nemáte čas na zbytečné protahování, tak může být sms půjčka přínosným řešením. Doporučujeme půjčit si sumu, kterou skutečně potřebujete. Například se vám rozbije televizor a oprava vyjde na 3500,-. V tom případě není vhodné si půjčovat více než maximálně 3500,- Kč. Naše doporučení je závislé od celkových nákladů na půjčku. Půjčky od nebankovních společností nejsou totiž nejlevnější. Vyčísleno pomocí RPSN (roční procentuální sazba nákladů) jsou náklady ve stovkách až tisících procentech.SMS půjčka bez registru

Krátkodobé půjčky se většinou poskytují bez nahlížení do databáze o dlužnících. Jedná se o nízké částky, které jsou pak při případných vzniklých problémech relativně dobře vymahatelné, a tak si nebankovní společnost může tento neprověřený krok klienta dovolit. Samozřejmě pokud již máte někde takový záznam, tak je zcela pravděpodobné, že novou půjčku již nedostanete. SMS půjčka bez registračního poplatku.

Ve sféře půjček od nebankovních institutů se setkáte s menším registračním poplatkem. U méně seriozních společností je možné očekávat i poplatek za schválení půjčky. Od toho naštěstí většina společností v dnešním světe konkurencí ustupuje. Většinou zaplatíte pouze 1,-Kč poplatek za prověření vašeho bankovního konta. Odeslání 1 Kč z vašeho účtu na účet poskytovatele půjčky však toto vyřízení trochu pozdrží. Na trhu jsou ale i společnosti, které od tohoto typu poplatky již ustoupily.


Na co dát pozor při sms půjčce

SMS krátkodobé půjčky vypadají tedy velice lákavě. Vyřízení je velmi rychlé, peníze máte do pár hodin na svém účtu. Vyřeší tedy vaši akutní aktuální potřebu peněz. Je však vhodné si spočítat všechny náklady spojené s takovou mini půjčku. Náklady se vyjadřují zkratkou RPSN 

U bankovních společností tato sazba obvykle nepřesahuje rozmezí 5-15%, u nebankovních firem je to mnohdy vyšší a to až v řádu stovek procent. Není tedy neobvyklostí, pokud si například půjčíte částku 3000,-Kč se splatností 30 dnů za nabízené RPSN 500%. Vždy je na místě vhodné si ověřit, kolik peněz přesně splatíte. Pokud si tedy půjčíte 3 000,- na 1 měsíc a celkově splatíte 6 000,-, tak je taková půjčka velmi nepromyšlená a riziková. SMS půjčky bez poplatku jsou pouze u ověřených a zavedených společností, které je dobré si předem ověřit.